Bestsellery
Ciasteczka owsiane z jagodami goji 1kg
Ciasteczka owsiane z jagodami goji 1kg
33,00 zł
szt.
Mąka owsiana razowa Bio 500g
Mąka owsiana razowa Bio 500g
7,85 zł
szt.
Żurawina suszona niesłodzona Bio 50g
Żurawina suszona niesłodzona Bio 50g
17,65 zł
szt.
Baton orzechowy mix  Bio 40g
Baton orzechowy mix Bio 40g
6,60 zł
szt.
Daktyle bez pestek BIO 9 kg
Daktyle bez pestek BIO 9 kg
272,00 zł
szt.
Pieprz czarny ziarno BIO 50g
Pieprz czarny ziarno BIO 50g
9,00 zł
szt.
Figi suszone Bio 250g
Figi suszone Bio 250g
12,99 zł
szt.
Len złoty Bio 400g
Len złoty Bio 400g
6,45 zł
szt.
Mąka gryczana razowa Bio 500g
Mąka gryczana razowa Bio 500g
8,79 zł
szt.
Majeranek BIO 15 g
Majeranek BIO 15 g
3,90 zł
szt.
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Agar-Agar 20g

Dostępność: dostępny
Wysyłka w: około 2 - 3 dni robocze
Cena: 5,30 zł 5.30
quantity szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 0 (Ilość ocen: 0)
Producent: Smakosz
Kod produktu: SMAK-5901157041456
Pin It

Opis

Agar-Agar Jest to substancja żelująca dziesięciokrotnie silniejsza od żelatyny, której głównym składnikiem jest trudno przyswajalny przez człowieka cukier – galaktoza. Agar-agar dobrze rozpuszcza się w wodzie o temperaturze ok. 90-100°C, a zestala tworząc rodzaj żelu w temperaturze 40-50°C. Zestalony żel rozpuszcza się po ponownym podgrzaniu do 90-100°C.Agar-agar wytwarzany jest z krasnorostów, wydobywanych głównie u wybrzeży Japonii (często pozyskiwanych z podwodnych plantacji).Agar-agar jako naturalny, bezsmakowy i bezpieczniejszy od żelatyny środek żelujący nadaje się do przyrządzania kisielu (optymalna proporcja to płaska łyżeczka na pół litra płynu), czy budyniu. Można go też użyć jako dodatku do pieczenia ciast i ciasteczek dla osób będących na diecie bezglutenowej.
Skład:Czerwone algi morskie

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl