Bestsellery
Chleb brązowy pita BIO 280 g
Chleb brązowy pita BIO 280 g
8,00 zł
szt.
Tortilla orkiszowa piadina Bio 260g
Tortilla orkiszowa piadina Bio 260g
14,10 zł
szt.
Mleko kokosowe do gotowania 500ml Bio
Mleko kokosowe do gotowania 500ml Bio
10,60 zł
szt.
Cynamon cejloński mielony BIO 50 g
Cynamon cejloński mielony BIO 50 g
12,50 zł
szt.
Cynamon cejloński laska 6 szt BIO
Cynamon cejloński laska 6 szt BIO
12,95 zł
szt.
Curry indyjskie BIO 50 g
Curry indyjskie BIO 50 g
11,50 zł
szt.
Kisiel wiśniowy b/g BIO 40 g
Kisiel wiśniowy b/g BIO 40 g
1,90 zł
szt.
Sos sojowy Shoyu mniej soli 250 ml
Sos sojowy Shoyu mniej soli 250 ml
22,05 zł
szt.
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Agar-Agar 20g

Dostępność: dostępny
Wysyłka w: około 2 - 3 dni robocze
Cena: 5,30 zł 5.30
quantity szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 0 (Ilość ocen: 0)
Producent: Smakosz
Kod produktu: SMAK-5901157041456
Pin It

Opis

Agar-Agar Jest to substancja żelująca dziesięciokrotnie silniejsza od żelatyny, której głównym składnikiem jest trudno przyswajalny przez człowieka cukier – galaktoza. Agar-agar dobrze rozpuszcza się w wodzie o temperaturze ok. 90-100°C, a zestala tworząc rodzaj żelu w temperaturze 40-50°C. Zestalony żel rozpuszcza się po ponownym podgrzaniu do 90-100°C.Agar-agar wytwarzany jest z krasnorostów, wydobywanych głównie u wybrzeży Japonii (często pozyskiwanych z podwodnych plantacji).Agar-agar jako naturalny, bezsmakowy i bezpieczniejszy od żelatyny środek żelujący nadaje się do przyrządzania kisielu (optymalna proporcja to płaska łyżeczka na pół litra płynu), czy budyniu. Można go też użyć jako dodatku do pieczenia ciast i ciasteczek dla osób będących na diecie bezglutenowej.
Skład:Czerwone algi morskie

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl